Lukić: “Jedini smo u Dalmaciji odbili prijedlog Stožera da ograničimo rad ugostiteljima!”

U susjednoj Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj županiji na snagu stupaju posebne mjere.

Zajednička im je ona koja se odnosi na rad ugostiteljskih objekata, kojima se vrijeme posluživanja gostiju ograničava do 20 sati.

Ista mjera, kazuje nam Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite grada Zadra predlagana je i za naše područje, no nismo je prihvatili.

Za Uskrs nema novih mjera u Zadarskoj županiji, osim onih koje se odnose na cijelu zemlju, a to je zabrana treninga u zatvorenom i rada dječjih igraonica. Ono što je Nacionalni stožer predlagao, bilo je ograničavanje rada ugostiteljima, kako bi s tom mjerom pokrili cijelu Dalmaciju. Znamo da je Dubrovnik još ranije zabranio rad kafićima, dok su za Šibenik i Split mjere donesene danas. Odbili smo prijedlog, jer smatramo da smo u boljoj poziciji od njih. Po dnevnih izvještajima patrole s terena, a otkako je policija napravila svojevrsni pritisak na vlasnike, nema nikakvih problema u radu ugostitelja, a građani se ponašaju uredno, zadovoljan je Lukić.

Do danas je izdano više upozorenja, a nekoliko kafića Državni je inspektorat bio primoran zatvoriti.

Evo, prema sinoćnjem izvještaju, a prošli smo 36 objekata, nigdje nije zatečen konobar bez maske ili gosti koji sjede u unutarnjem dijelu kafića. Stoga, ostajemo pri odluci da ne donosimo nove mjere za ugostitelje, osim ako, naravno, nešto ne pođe po zlu. Već smo upoznati s tijekom epidemije, godina dana je iza nas i naučili smo kako je vrijeme naš saveznik. S proljećem će brojke početi padati i moći ćemo, vjerujem, bezbrižno ući u sezonu, zaključuje optimistično Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...