Mamić na suđenju udario po Modriću: “Na računu i danas ima milijune eura koji mi se stavljaju na teret”

Zdravko Mamić održao je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa komentira nedavno donesenu pravomoćnu presudu kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Bivši šef Dinama komentirao je odluku protiv sebe i kraći dio izlaganja iskoristio kako bi istaknuo da bi, po njegovom sudu, kažnjeni također trebali biti Luka Modrić i Dejan Lovren koji su primili novac od njega, piše Index.

“Moj brat i ja nismo presuđeni ni za jednu kunu poreza. Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milijune eura na tom računu, koje je podijelio sa mnom kao investitorom preko privatnog ugovora. Uzeo sam ga kao izbjeglicu.

Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podjeli novca, on je dignuo novac, dio dao meni. Nikad nijedan igrač u povijesti nije platio nijednu lipu poreza. Jedini u povijesti koji je platio je Dinamo. Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Luka Modrić”, rekao je pa dodao:

“Oni su suučesnici, novac je kod njih, oni su došli na sud, rekli – mi smo potpisali anekse. Ili smo zajedno u djelu ili nitko nije u djelu. Kakva tu treba pamet, kakva tu treba znanost? Kako je moguće da 93 svjedoka Tužiteljstva, svi svjedoče u korist braće Mamić. Svi su svjedočili u našu korist.

A sud za vrijeme suđenja, kad je vidio da pada sve u vodu, putem svoje tvrtke kćeri podigne optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svjedočenje.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...