Mediji javljaju da su Merkel i regionalni čelnici dogovorili produljenje lockdowna u Njemačkoj do sredine travnja

Njemačka kancelarka Angela Merkel i čelnici saveznih pokrajina usugasili su se da će restrikcije u Njemačkoj biti produljene do 18. travnja, javljaju mediji. Razgovori kancelarke Merkel i regionalnih čelnika još uvijek traju, pa je zasad riječ o neslužbenim informacijama koje sudionici razgovora tek trebaju potvrditi.

Početkom ovog mjeseca bilo je dogovoreno produljenje protuepidemijskih mjera do 28. ožujka. Stoga se danas održava novi krug razgovora federalne vlade s regionalnim vlastima kako bi usuglasili zajednički pristup. Pozivajući se na neslužbene izvore, mediji tvrde da će mjere nakon 28. ožujka biti produljene još tri tjedna, do 18. travnja, a da će kancelarka i čelnici saveznih pokrajina ponovno razgovarati 12. travnja.

Pogoršanje situacije

Iako su postojala očekivanja da će za vrijeme uskrsnog vikenda početkom travnja doći do popuštanja restrikcija, ponovno otvaranje zemlje očito zasad nije opcija. Kakve će točno biti preporuke i mjere za uskršnje blagdane, što se tiče druženja, putovanja i slično, tek treba vidjeti.

U Njemačkoj je došlo do pogoršanja sedmodnevne incidencije novih slučajeva zaraze. Ta se brojka u nedjelju popela na 103,9. Prethodno je bilo dogovoreno da će se restrikcije obnavljati ako broj slučajeva zaraze na sto tisuća stanovnika tijekom jednog tjedna, tri dana za redom, prijeđe prag od sto, javlja Telgram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...