Mladi Zadranin pobjedom otvorio Zadar Open, Frane Ninčević: “Hvala na prilici koju sam dobio!”

Početak prvog izdanja ATP Challengera Zadar Open, koji se održava na igralištima Falkensteiner Resorta Punta Skala, bio je izuzetno uspješan za 21-godišnjeg Zadranina Franu Ninčevića. Dobio je pozivnicu za glavni turnir, baš kao i njegov suparnik, 16-godišnji Mili Poljičak, a na kraju je slavio Ninčević, te prošao uvodnu prepreku pobjedom 4:6, 6:4, 6:3.

“Prije svega iskoristio bih priliku da se zahvalim organizatorima na prilici koju sam dobio, a tu mislim na direktora turnira Tonija Dujmenovića, izbornika Davis Cup reprezentacije Vedrana Martića i Hrvatski teniski savez. Bila je to teško izborena pobjeda, protiv Milija Poljička koji je odigrao odličan meč u teškim uvjetima. Mislim da sam ju baš zaradio. Svakako će mi pomoći u daljnjem radu”, rekao je Ninčević, kojem je ovo prva pobjeda na natjecanjima ovog ranga.

Zadar Open je turnir iz serije ATP Challengera, a u Petrčanima se igra za nagradni fond od 44,820 eura. Pobjedniku će pripasti 80 bodova za ATP listu, a Ninčeviću je ovaj uspjeh donio sedam bodova, što će mu pomoći da sa sadašnje 1645. pozicije skoči za čak šestotinjak mjesta

“Ovaj turnir mi je dao mogućnost da napravim veliki iskorak. Da nisam dobio pozivnicu ne bih mogao na ovako ‘lagan’ (op. bez igranja kvalifikacija) doći do bodova. Svakako da će mi ova pobjeda donijeti mnogo samopouzdanja. Moći ću igrati opuštenije, ‘pustiti ruku’. U drugom kolu imati ću iskusnijeg suparnika, bolje rangiranog”, rekao je Frane.

U osmini finala, u srijedu ili četvrtak, igrat će ili protiv drugog nositelja Indijca Sumita Nagala, ili protiv hrvatskog Davis Cup reprezentativca Nine Serdarušića. Osim u pojedinačnoj, igrat će još u konkurenciji parova s bratom Lukom – dobili su pozivnicu za nastup u glavnom turniru, a na startu ih očekuju Nizozemci Sijsling i Vervoort.

Program na Zadar Openu nastavlja se u utorak: Matija Pecotić će s početkom u 10 sati igrati protiv španjolskog kvalifikanta Sáncheza Izquierda, potom će Nino Serdarušić igrati protiv Indijca Nagala, a nakon toga (ne prije 12 sati) će se Duje Ajduković sastati sa Slovakom Kleinom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...