Nakon pritužbi Zadrana da se predugo čeka na testiranje, reagirali iz Zavoda: “Udvostručujemo broj obrađenih uzoraka”

Iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo reagirali su na pritužbe građana koje se odnose na na nedostupnost termina za testiranje na SARS-CoV2. Putem priopćenja za javnost ravnatelj dr. Zoran Škrgatić obavijestio je građane o rasporedu uzimanja uzoraka i testiranja.

“Na lokaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Ljudevita Posavskog 7A, ispred montažnog objekta postavljenog na zapadnom ulazu u zgradu Poliklinike OB Zadar, dnevno se uzima do 160 uzoraka i to na način da se pacijenti naručuju svakih pet minuta kako bi se izbjegle gužve i dulja čekanja na testiranje. Uzimanje uzoraka za RT-PCR metodu odvija se u dogovorenom terminu: svakog radnog dana od 07:30 do 14:00 sati, subotom od 07:30 do 13:00 sati”, navode  iz Službe za mikrobiologiju.

Dodaju kako obavijest o tome stoji na njihovoj web stranici.

“Od ponedjeljka 29. ožujka na lokaciji Ravnice odnosno u COVID ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije opet započinje uzimanje uzoraka u dva termina, kroz sedam dana: svakog dana od 8 do 9 sati i od 13 do 14 sati.

Ovim se udvostručuje broj donesenih uzoraka u naš laboratorij tj. povećava kapacitet dnevno obrađenih pacijenata.

U laboratorijima Službe za mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda koja raspolaže s dva PCR uređaja dnevno se obraduje u prosjeku do 250 uzoraka, a maksimalno se može obraditi 450 uzoraka.

I uz ova dnevna ograničenja liječnici obiteljske medicine mogu kao i do sada svoje pacijente koji su u prioritetnoj skupini naručivati preko posebne za to oformljene mail adrese, pa takve rješavamo hitno bez odgode”, navode iz Službe za mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...