Nije proljeće, nego gotovo pa ljeto; Idućeg tjedna temperature više od 20 stupnjeva

Ovih dana, najviše su koncentracije peluda čempresa, a na moru i bora. Koncentracija peluda visokoalergene breze od ovog vikenda je umjerena, no obzirom na baš visoku alergenost, mnogi su simptome već osjetili. Peluda će u idućem tjednu biti i više.

Tijekom dana u središnjoj Hrvatskoj slijedi postupno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura bit će oko 15 stupnjeva. No, od ponedjeljka je ponovno toplije.

I u Slavoniji i Baranji postupno će se rezvedravati. Neće biti značajnijeg vjetra, a temperatura, kao i na zapadu, ide maksimalno do 15 stupnjeva.

Jedino u Gorskom kotaru je moguća kap kiše. Ali rijetko. Naoblaka će se kidati, više sunca bit će i na Jadranu, a ponegdje na moru će sunčano već i prevladavati. Puhat će vjetar s juga i istoka, kasnije zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura, na moru od 14 do 18, u gorju od 11 do 15 stupnjeva, donosi dnevnik.hr.

U Dalmaciji će veći dio dana prevladavati sunčano, osobito na jugu, dok sjevernije povremeno može biti umjerene naoblake. Jugo će okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 18 stupnjeva.

Idućih dana stiže nam ono pravo proljeće. Imat ćemo barem 4, 5 dana pretežito sunčanog vremena u nizu, a bit će i sve toplije. Na kopnu temperatura napokon ide do 20 stupnjeva, u pojedine dane bit će i viša. Ujutro je tek lokalno moguća magla, a obzirom da su jutra na kopnu još uvijek i hladna, vodite računa o tome.

I na Jadranu će vrijeme biti stabilno. Prevladavat će sunčano i također sve toplije. Uz obalu Istre i ponegdje na otocima može biti jutarnje magle. Tipično za proljetna jutra, no danju će zato biti sunčano. Puhat će burin i slab do umjeren sjeverozapadnjak. I na moru i na kopnu idući tjedan ugodno i lijepo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...