Nikoli Milojeviću pripalo prvo izdanje Zadar Opena i nagrada od 6 tisuća eura

Prvo izdanje ATP Challengera Zadar Open pripalo je Nikoli Milojeviću iz Srbije, i to nakon potpuno izjednačenog finalnog meča u kojem je odluka pala u tie-breaku trećeg seta. Treći nositelj turnira slavio je protiv bugarskog tenisača Dimitra Kuzmanova nakon tri sata i deset minuta rezultatom 2:6, 6:2, 7:6 (5) te tako osvojio treći pojedinačni naslov u karijeri na turnirima tog ranga.

“Kad se meč odlučuje u tie-breaku trećeg seta rasplet može biti ovakav ili onakav, pobjeda može otići na jednu ili drugu stranu. Bilo je dosta uspona i padova u trećem setu, za razliku od prva dva: došlo je jednostavno do ‘fizičkog momenta’, jer smo dugo igrali. Zadovoljan sam što sam se uspio vratiti, nakon zaostatka 2:4 u trećem setu”, rekao je 148. tenisač svijeta. U trećem setu Milojević je zaostajao 2:4, a onda poveo 6:5 uz servis i činilo se da je pobjeda na dohvat. Nije bilo tako.

“U tenisu se čovjek ne smije brzo razočarati, jer inače ništa neće napraviti. Nisam se živcirao zbog toga, nego sam se ponovno fokusirao.” Kuzmanovu je ovo bio prvi nastup u finalu na turnirima ovog ranga. Dosad najbolji rezultat bio mu je polufinale, ali razina njegova tenisa tijekom cijelog turnira, pa i u finalu, bila je daleko veća od sadašnjeg 274. mjesta na pojedinačnoj ATP listi. “Moglo je završiti drugačije, izgubio sam za jedan poen, ali najvažnije je da sam se borio do kraja I da se nisam predao. To mi je najvažnije”, rekao je Kuzmanov i dodao:

“Nikola je realno imao više mogućnosti za pobjedu, servirao je za meč. Zadovoljan sam turnirom, kad sam došao u Zadar nisam očekivao da ću biti u finalu.”

Pobjedniku turnira pripalo je 80 bodova i 6190 eura, a finalistu 48 bodova i 3650 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...