Nove mjere od sutra; Zabranjeni treninzi i rad igraonica u zatvorenim prostorima, novosti i kod prelaženja granice

Davor Božinović je predstavio nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa.

“Produžili smo primjenu do 15. travnja za tri nacionalne odluke. Uvedena je mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za prvi i drugi rang natjecanja i vrhunske sportaše. Ograničen je rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Donesena je odluka o privremenoj zabrani prijelaza granice Hrvatske. Za ulazak u Hrvatsku priznavat će se i brzi antigenski testovi, a moći će se ući s potvrdom o preboljeloj bolesti koja će važiti 180 dana, a ne više 90”, rekao je Božinović, dodajući da teretane zasad ostaju otvorene no da će i dalje pratiti situaciju.

“Ukoliko stope budu više nego zabrinjavajuće, morat ćemo ići s novim mjerama”, rekao je Božinović. Krunoslav Capak je objasnio da osoba može prijeći granicu 14 dana nakon primanja druge doze bilo kojeg cjepiva.

Stožer je potvrdio nove mjere za Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju, među kojima je i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata od 6 do 20 sati. Vjerojatno će tijekom dana potvrditi i nove mjere za Grad Zagreb. “Ako se nalazite negdje sami, nema potrebe da nosite masku, to je sasvim logično”, pojasnio je Capak, komentirajući zahtjev zagrebačkog Stožera. “Nisam vidio zahtjev zagrebačkog Stožera, ali ako netko sam šeta psa, nema nikakve logike da nosi masku”, dodao je Capak.

“Činjenica je da danas imamo ozbiljan skok brojki, ne možemo zanemariti da se u nas može ponoviti scenarij koji smo vidjeli oko nas, što svi u struci nazivaju treći val koronavirusa”, rekao je Božinović, dodajući da u cijeloj Europi nije dobar trend.

“Ne očekujemo veliki broj ulazaka u Hrvatsku s ciljem boravka zbog situacije u okolnim zemljama. U Austriji su svi putnici dužni priložiti PCR i antigenski test ne stariji od 72 sata, a po ulasku moraju u samoizolaciju. U Njemačku s rizičnim područja mogu ući samo njemački državljani, a pri ulasku moraju predočiti PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati. Također i u Italiji, a određuje im se petodnevna izolacija. Drugim riječima, zemlje se zatvaraju i računamo da neće biti veći broj ulaza”, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...