Novi predsjednik Uprave Cromarisa Ivan Leko

Za predsjednika Uprave tvrtke Cromaris iz sastava Adris grupe odlukom Nadzornog odbora imenovan je Ivan Leko, a kao članovi u novu tročlanu Upravu imenovani su Dane Desnica i Giuseppe Virzì, izvijestili su u četvrtak iz Adrisa.

Novoj Upravi četverogodišnji mandat počinje 1. travnja, navodi se u priopćenju i dodaje da dosadašnji direktor Cromarisa Goran Markulin ostaje raditi u sustavu Adrisa kao savjetnik novoizabrane Uprave.

Adris grupa je, kako se navodi, od osnutka Cromarisa 2009. godine u razvoj te tvrtke za uzgoj ribe uložila više od milijardu kuna, što je rezultiralo snažnim rastom svih poslovnih pokazatelja, otvaranjem novih tržišta, širenjem proizvodnog portfelja te tehnološkim i proizvodnim unapređenjima.

“S obzirom da tvrtka ulazi u novi, vrlo zahtjevan ciklus rasta i razvoja, radi ostvarenja ambicioznih ciljeva, potrebna je prilagodba organizacijske strukture novim tržišnim okolnostima te je stoga imenovana nova, tročlana Uprava, čiji četverogodišnji mandat započinje 1. travnja ove godine”, ističe se u priopćenju.

Poslovodstvo Adrisa zahvalilo je Markulinu na iznimnom angažmanu i postignutim rezultatima u rastu i razvoju Cromarisa.

Prema nedavno objavljenim podacima, Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, lani je ostvario neto dobit od 9,2 milijuna kuna, što je rast za oko tri milijuna kuna prema godini ranije.

Prihodi od prodaje iznosili su 512 milijuna kuna i rasli su osam posto. Količinska prodaja je dosegnula 10.376 tona, što je devet posto više u odnosu na 2019. godinu.

Na izvoznim tržištima prošle je godine ostvaren količinski rast od 17 posto. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 84 posto prodanih količina i 86 posto prihoda od prodaje, navodi se još u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...