Obrtnička škola Gojka Matuline bogatija za najsuvremeniju opremu i uređaje za kozmetičke salone

Obrtnička škola Gojka Matuline postala je bogatija za trenutno najsuvremeniju opremu i uređaje za kozmetičke salone – Delux station, višenamjenski uređaj za tretmane lica i tijela. U kozmetičkom praktikumu održana je dvodnevna edukacija učenica trećeg i četvrtog razreda za rad na uređaju koji ima tri napredne tehnologije za oblikovanje tijela i dvije za pomlađivanje lica. Može se koristiti kao kavitacija, radiofrekvencija, ultrazvuk za dubinski unos kreme i oslobađanje aktivnih tvari u dubljim slojevima kože i dijamantna mikrodermoabrazija.

Učenice su odslušale su i teorijski dio edukacije i na poticaj nastavnice Đane Selimović mnoštvom pitanja aktivno sudjelovale u njenom praktičnom dijelu, u kojem su dobile detaljne upute za korištenje različitih aplikatora. Učenicama je također objašnjen i najbolji način korištenja IPL uređaja.

– Sektor osobnih usluga kojem pripada naša škola jedan je od rastućih sektora u kojem se vrlo brzo izmjenjuju sve novije i naprednije tehnologije i zadatak je škole na najbolji način pripremiti učenice za sve zahtjevnije tržište rada. Ova edukacija i praktična nastava jedan je od koraka na tom putu, poručuju iz škole.

Uređaj je nabavljen zahvaljujući sredstvima osnivača, Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...