Odbojkaške U17 reprezentacije okupile se u Zadru ususret kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Hrvatska U17 ženska i muška reprezentacija okupile su se danas u Zadru ususret MEVZA turniru, koji je ujedno i prvi krug  CEV kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Turnir će se od 12. do 14. ožujka igrati u ŠC Višnjik i SD Bibinje.

U grupnoj fazi natjecanja ženska U17 reprezentacija natjecat će se s Austrijom i Slovenijom, a izbornik Miodrag Stojaković svjestan je važnosti turnira koji ih za dva tjedna očekuje u Zadru: ‘’Krećemo s novom generacijom, 2006. godište. Nažalost, nismo imali priliku okupiti se ranije da vidimo njihovo stanje. U ovom trenutku smo odabrali one koje su u barem nekakvom takmičarskom ciklusu i nadam se da smo dobro odabrali te da će nam ove pripreme biti dovoljno duge da izborimo na MEVZI odlazak na Europsko prvenstvo. Nova generacija – novi izazovi, ali naziru nam se i neke nove nade za hrvatsku odbojku!’’

Izbornik Stojaković na pripreme je pozvao 16 igračica od kojih će samo 12 nastupiti na turniru. Na popisu izbornika su: Ana Prkačin, Maša Mlinar (OK Dinamo), Lorena Marija Sesar, Tonka Bošnjak, Laura Kesar, Vedrana Miljević, Marija Piškor (HAOK Mladost), Tea Pavačić, Petra Gregorović (HAOK Rijeka), Nina Pulić (OK Funtana Vrsar), Lucija Perković (OK Split), Antea Perić, Klara Kruhonja (OK Olimpik), Aurora Brozić (OK Umag), Carla Stošić (OK Pula) i Lea Giljušić (OK Marina Kaštela)

U skupini B su Mađarska, Češka, Izrael i Slovačka.

Izbornik muške U17 reprezentacije Antonio Surać vjeruje u dobru igru svojih igrača, koji su u skupini sa Slovenijom i Slovačkom: ‘’Okupili smo se, sutra ćemo biti malo pametniji kada vidimo u kakvom su momci stanju, a zatim ćemo se taktički prilagoditi. Naravno, nadamo se pozitivnom ishodu na samom turniru i plasmanu na Europsko prvenstvo!’’

Izbornik Surać na raspolaganju će imati 16 igrača, od koji će samo 12 izboriti igranje na MEVZA turniru. Na popisu su: Tin Devald, Lovro Šitum, Maro Busak-Vidaković (HAOK Mladost), Luka Buljat, Luka Nekić, Andrija Zelić (OK Zadar), Ivo Mustapić, Ivo Omašić (OK Ribola Kaštela), Ivan Dugandžić, Ivan Pejanović (OK Marsonija), Dino Šoš, Kristijan Bečeheli (MOK Mursa-Osijek), Lovro Šestak (OK Medicinar-Trnje), Jan Zdelar, Valentino Miklaušić (OK Kitro Varaždin) i Fran Butković (OK Croatia).

U skupini B su Češka, Izrael, Mađarska i Austrija.

Sve reprezentacije dolaze u Zadar na turnir 11. ožujka, a pobjednika CEV kvalifikacija za Europsko prvenstvo saznat ćemo u nedjelju 14. ožujka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...