Plenković: “Stožer sutra objavljuje detalje o mjerama, posebno o nastavi. Zaraza se brzo širi”

Na početku sjednice Vlade uvodni govor je održao premijer Andrej Plenković.

– Imamo ubrzanje širenja zaraze. Pandemija ne jenjava i ta situacija zahtjeva veliki stupanj opreza i pridržavanja mjera u što većoj mogućoj mjeri. To je ključ osobne odgovornosti da svatko pridonese. Sutra će Stožer detaljnije o mjerama, posebno o školskoj nastavi. U desetak županija ide se na model C. Vlada je jučer odlučila prihvatiti zaključak kojim ćemo zadužiti HZZ da nastavi s mjerom za očuvanje radnih mjesta i za travanj: 4000 kn fiksnih troškova, skraćeno radno vrijeme… Nastavljamo s našom najuspješnijom mjerom u proteklih godinu dana na koju smo do sada izdvojili 10 mlrd kuna. Ona se odnosila na 120.000 poslodavaca i 680.000 radnika koji su zahvaljujući ovoj mjeri Vlade dobivali plaću u proteklih godinu dana. Ta činjenica je omogućila da bismo prema projekcijama do kraja ožujka trebali imati više zaposlenih nego prošle godine u ožujku, a vrlo dobro idu i uplate za doprinose. Država je stala iza svojih građana, radnika i njihovih obitelji, poslodavaca…, rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u nastavku sjednice Vlade najavio postroženje nekih mjera zbog pogoršane epidemiološke situacije.

– Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Nacionalni stožer je donio četiri odluke na prijedlog županijskih stožera civilne zaštite kojima se pooštravaju postojeće mjere. To su županijski stožer Primorsko-goranske županije, Karlovačke županije, Zagrebačke županije i Dubrovačko-neretvanske županije, gdje od danas stupaju na snagu strože mjere za područje cijele županije. Mjere se odnose na ograničenje broja osoba na javnim događanjima i okupljanjima i obustavu rada ugostiteljskih objekata osim onih iz skupine hoteli, kampovi, učenički i studentski domovi, a dozvoljena je dostava hrane, piće i slastica uz pridržavanje epidemioloških mjera, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...