Policija kaznila 50-godišnjeg vlasnika prostora i 27-godišnjeg organizatora tuluma na Sinjoretovu

Vezano za dojavu o privatnom okupljanju, tulumu koji se ovoga vikenda organizirao na Sinjoretovu, zadarska je policija izvršila izvide.

Do sada provedenim izvidima, policija je utvrdila kako se radi o privatnom okupljanju koje je održano u subotu 13. ožujka ove godine u na gradskom predjelu Sinjoretovo u objektu u vlasništvu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba, kazuju.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti danas su vlasniku prostora, 50–godišnjem hrvatskom državljaninu te organizatoru, 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, uručeni prekršajni nalozi zbog nepridržavanja mjera sukladno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezano za navedeni događaj,  a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat, te nadležno državno odvjetništvo u Zadru, zaključuju iz policije.

Sjetimo, prema snimkama i svjedočenju nazočnih, na tulumu je bilo gotovo 200 ljudi, trajao je do jutra, a ulaz se naplaćivao 40 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...