Povodom Dana meteorologije u Aktualcu smo ugostili zadarskog meteorologa Duška Kraljeva

Svjetski dan meteorologije obilježava se 23. ožujka, kada je 1950. službeno osnovana Svjetska meteorološka organizacija (WMO), međuvladina organizacija i specijalizirana agencija Organizacije ujedinjenih naroda koja okuplja 185 članica.

Hrvatska je od osnutka WMO-a surađivala s tom organizacijom, a nakon stjecanja samostalnosti i sama se u studenome 1992. učlanila u WMO.

Tim povodom razgovarali smo s možda najpoznatijim zadarskim meteorologom Duškom Kraljevom.

Osim detalja o njegovom zanatu, doznali smo i kakvo nas vrijeme očekuje na kraće i dulje staze, ali i o globalnom zatopljenju i još nekim zanimljivim meteorološkim informacijama.

Ako ste propustili Aktualac, poslušajte ga u nastavku.

Antenu Zadar slušate na 97,2 MHz u zadarskoj županiji, putem DAB+ digitalne mreže nacionalno, putem iOS aplikacije ili putem streama na www.972.fm.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...