PRIJETIO NOŽEM Iza rešetaka zadržan razbojnik (19), osim trgovina opljačkao je i svog stanodavca

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (2001.), donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio pet kaznenih djela protiv imovine, i to dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo razbojničke krađe, te dva kaznena djela teške krađe.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak od 27. siječnja do 4. ožujka 2021. ulazio u trgovine i prijeteći nožem zatražio od zaposlenica da mu predaju sav novac iz registar blagajni što su one, u strahu za svoj život, i učinile te je na taj način oštetio dvije trgovine za ukupan iznos od oko osam tisuća kuna.

Osnovano se sumnja i da je 19. veljače 2021. ušao u jednu prodavaonicu u trgovačkom centru i uzeo nekoliko predmeta iz prodavaonice, a kada ga je prodavačica primijetila i pokušala zadržati, on ju je primjenom fizičke sile odgurnuo i pobjegao odnoseći sa sobom otuđene stvari u vrijednosti od oko tisuću kuna.

Postoji osnovana sumnja i da je iz stana svog stanodavca otuđio iznos od 1.700,00 kuna te iz blagajne jedne prodavaonice iznos od 4.000,00 kuna, ali na drzak način tako što je zlouporabio povjerenje svog stanodavca odnosno nepažnju djelatnica prodavaonice.

Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...