Ravnatelj škole Benje: “Među tri smo najveće škole u Hrvatskoj, a nemamo niti jednog zaraženog učenika!”

Zbog loše epidemiološke slike, online nastava provodit će se u većini škola Zadarske županije.

Ipak, u najvećoj osnovnoj školi na području grada, i u tjednu prije Uskrsa hodnicima će odjekivati žamor i smijeh učenika, a teške torbe na ramenima ostat će jedina đačka briga.

Ravnatelj Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić kazuje nam kako je, i iz njemu neobjašnjivih razloga, situacija u njihovoj školi na sreću izvrsna.

Odluka da ostajemo na modelu A donesena je vrlo jednostavno. Nemamo niti jednog zaraženog učenika! Idemo na nastavu uživo ta zadnja četiri dana prije praznika i naravno, pratimo razvoj situacije. To je najbolji model za učenike. Imamo još dosta ispita, ispitivanja, u tijeku su i natjecanja. U suprotnom sve bismo to morali odgoditi za drugi dio školske godine. A s druge strane, imate i primjere braće i sestara, jedni su u nižim, drugi u višim razredima, kući se ionako druže, škola ništa ne mijenja, priča Adžić.

Online nastava veliki je izazov za djecu. Osim nedostatka motivacije i izostanka dijeljenja svakodnevice sa svojim vršnjacima, tu su i brojni tehnički problemi.

Online nastava nije jednostavna kako se čini. Većini učenika internetska veza nije dobra, pucaju linije, a imate i obitelji s nekoliko školaraca, nemaju svi svoje kompjutere. Da su to srednjoškolci ili studenti, lakše bi bilo. Ovako i roditelji moraju pomagati i uskakati, kaže nam ravnatelj i napominje kako im je studeni bio najgori mjesec što se tiče situacije s COVID-om.

U 11. mjesecu smo istovremeno imali i po nekoliko odjeljenja u samoizolaciji. Situacija varira i teško ju je objasniti. Na sreću, nismo primijetili lokalnu transmisiju. Ako bi učenici bili zaraženi, profesori ne bi obolijevali. Danas nam je situacija odlična, iako smo među tri najveće škole u Hrvatskoj, zaključuje Adžić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...