Stožer: “Nove mjere na snagu stupaju 1. travnja. Bude li trebalo, mijenjat će se i prije isteka”

”U ovome tjednu imali smo ukupno 9733 novooboljela, znatno više od prošlog tjedna, čak za 40 posto. Trenutna incidencija u 14 dana je 399, 9. Najnižu incidenciju među županijama ima Virovitičko-podravska županija, a najvišu Primorsko- goranska”, objavio je danas na konferenciji Krunoslav Capak.

”Iz svega što smo čuli ne možemo biti zadovoljni. Mi ćemo sigurno razmotriti sve mjere o nacionalnoj razini i donijeti odluku koja će vjerojatno vrijediti do sredine travnja, ali stalno ćemo pratiti situaciju i mjere koje stupe na snagu od 1.4. ne znači da se neće mijenjati i prije njihovog isteka”, rekao je Davor Božinović.  Između ostalog istaknuo je kako neki lokalni stožeri jako dobro sami drže situaciju pod kontrolom, imaju prijedloge i donose odluke, dok neki uopće ne surađuju, i prilično su pasivni.

”Ne bi bilo uredu da ovima koji sami postižu dobre rezultate namećemo nešto dodatno”, rekao je Božinović.

Mjere još ranije donijelo nekoliko županija

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović još je u petak potvrdio da je potpisao odluke o pooštrenju mjera u Zadarskoj županiji te da se mjere pooštravaju u Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Zagrebačkoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Naime, Nacionalni stožer odluke o pooštravanju mjera prebacio je na lokalne stožere navodeći kako moraju preuzeti više odgovornosti za donošenje i provođenje epidemioloških ograničenja.

Tako su od danas na snazi strože mjere u Primorsko-goranskoj županiji, a donesene su na rok od 14 dana, Zagrebačka je već strože mjere koje su kod njih na snazi od 22. veljače produljila do 21. travnja, a u Dubrovačko-neretvanskoj mjere su pooštrene od petka te su opet izazvale negodovanje u javnosti.

Mjere pooštrava i Bjelovarsko-bilogorska županija, u kojoj će osnovnoškolci od petog do osmog razreda i svi srednjoškolci osim maturanata prijeći na online nastavu. Na snazi su i strože mjere za Zadarsku i Karlovačku županiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...