“Treće kolo” borbe s koronom; Mršić: “Otklonili su najgore sumnje. Razumijem skeptike. I sam sam mislio da će simptomi biti laki”

Sportskim rječnikom, Veljko Mršić ušao je u treće kolo borbe s koronavirusom. Naizgled lak protivnik, pokazao se podmuklijim i borbenijim negoli su nagoviještavale prve prognoze.

Bol u prsima

Nakon susreta s Partizanom, Veljko je zbog post-COVID poteškoća završio na trotjednom bolovanju.

Pritisak u prsima, a potom i kašalj pojavili su se odmah nakon utakmice. Tijekom nedjelje su se simptomi pojačavali, da bi u ponedjeljak bili baš intenzivni. Odvezli su me na hitnu, gdje su liječnici na sreću otklonili prve sumnje. Nalaz krvi upućivao je da je možda riječ o angini pektoris, ali nije. Doktor Zekanović objasnio mi je kako je riječ o post-COVID simptomima, jer nisam do kraja odležao bolest. Rekli su mi da tri tjedna bježim iz dvorane, kaže nam Veljko koji na upit hoće li to s obzirom na njegovu sportsku, borbenu prirodu biti u stanju, kroz smijeh odgovara – “teško”!.

Koronu je dobio dan prije Badnjaka. Borba s podmuklim virusom traje već preko dva mjeseca. Skeptike razumije. I sam je prije nego što se zarazio, prepričava, mislio kako ga ova bolest ne može dotući.

U ljudskoj prirodi je da sumnjamo sve dok ne osjetimo na svojoj koži. Ja sam isto tako mislio, ako zaraza i dođe, bit će to lagani simptomi, malo glavobolja, temperatura i prođe. No, tek kad se stvari počinju pogoršavati, pogotovo kada dođeš u bolnicu, kada ti liječnici prepričavaju sve situacije koje su vidjeli, shvatiš da nije riječ o neozbiljnoj bolesti. I oni sami još ne znaju mnogo toga o ovom virusu, svakodnevno se susreću s novim slučajevima iz kojih izbode zaključke, priča Mršić.

Nehuman raspored

Nakon Partizana, Zadar je upisao pobjedu protiv Šibenke, ali i doživio poraz od Zaboka i Mornara. Već sutra ih očekuje susret s ekipom Budućnosti.

Ovakav gust raspored, tvrdi Mršić, protivan je svakom fair playu i sportskom duhu.

Teško je bilo što prognozirati u ovakvim okolnostima i biti zadovoljan ili nezadovoljan. Ovakav raspored nije human, normalan i nema veze sa sportom. Još prije dva, tri tjedna najavljivao sam kako će ožujak biti pun iznenađujućih i pobjeda i poraza. Najvažnije je da ovaj period preživimo bez ozljeda! Nakon toga, cilj je osigurati opstanak u ABA ligi i u svibanj, kada nas čeka play-off, ući maksimalno posvećeni, zaključuje Mršić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...