U Kino Zoni ove srijede eksperimentalno igrani film ”Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa”

Nakon glazbenog dokumentarca o legendarnim ‘The Stoogesima’ i filmovima sa snažnim ženskim akterima prodrmanim osobnim frustracijama i tragičnim događajima, na red je stigao jedan uistinu poseban domaći film. ”Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” jedan je 27 naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma, a o kakvoj neobičnoj priči je riječ pročitajte u kratkom opisu radnje.

”Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” priča je o Martinu, čovjeku koji se pokušao boriti protiv sustava, a sada je u bijegu i konceptualnoj umjetnici Sari. Zajedno se pridružuju revolucionarnoj komuni na selu, dok im je policija na tragu. Inspektor Ambroz zna da su prava pitanja važnija od odgovora, jer možda ništa nije istina.

Za animaciju, režiju, scenarij, montažu i glazbu zaslužan je Dalibor Barić, dok glasove likovima među ostalima posuđuju i Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović i Mario Kovač. Hoće li se u konačnici ovaj čudesan, eksperimentalno-animirani film naći u krugu najužih kandidata, saznati ćemo uskoro, a do tad ga imate jedinstvenu priliku pogledati u Kino Zoni.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...