U Zadru aktivirana 5G mreža HT-a; Signalom pokriveni Zadar, Kožino, Petrčane, Nin i područje oko Zračne luke

Hrvatski Telekom nastavlja s uvođenjem komercijalne 5G mreže diljem Hrvatske, a od danas je njihov 5G signal dostupan u novih deset gradova: Dugom Selu, Karlovcu, Krapini, Ninu, Poreču, Rovinju, Slavonskom Brodu, Umagu, Velikoj Gorici i Zadru, čime su 5G signalom uukupno pokrivena 34 hrvatska grada i 1,5 milijuna stanovnika Hrvatske.

Uvođenje 5G mreže nije samo tehnološko pitanje, već odraz poslovne i nacionalne strategije koja će definirati koliko ćemo kao gospodarstvo i društvo biti uspješni i konkurentni u sljedećih deset godina. S obzirom na gotovo neograničene mogućnosti primjene u brojnim industrijama i segmentima ključno je 5G potencijal pretvoriti u realnost i stvoriti nove platforme na kojima će se temeljiti budući rast. Nove platforme koje će osigurati učinkovitije poslovne modele, naprednu povezivost i viši životni standard temeljen na modernim mobilnim tehnologijama. To je budućnost koju Hrvatski Telekom gradi danas, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Uz postojeće gradove, 5G signal sada je dostupan i u Dugom Selu, Karlovcu, Krapini, Ninu, Poreču, Rovinju, Slavonskom Brodu, Umagu, Velikoj Gorici te Zadru

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj.

5G mreža Hrvatskog Telekoma trenutno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama, a Hrvatski Telekom je u ožujku ove godine prvi započeo i s uključivanjem komercijalnih korisnika u testiranja na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu.

Mapu pokrivenosti 5G signalom Hrvatskog telekoma možete pogledati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...