Uhvaćena dilerska četvorka; U preko 100 navrata prodaje kokaina zaradili 57 tisuća kuna

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljanina u dobi od 58, 37, 32 i 24  godine, koji se sumnjiče za kaznena djela protiv zdravlja ljudi – Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Zadru, na zadarskom području izvršene su pretrage doma i vozila koje koriste 37-godišnjak i 58-godišnjak kod kojih je pronađena droga kokain i marihuana, pakirana i namijenjena za daljnju preprodaju te novčani iznosi za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge.

Tom prilikom, od 37-godišnjaka je oduzeto ukupno oko 12,5 grama droge kokain pakirano u više pojedinačnih pakiranja i oko 5,6 grama marihuane, upakirane u dvije PVC vrećice te novčani iznos od 9.600,00, dok je od 58-godišnjaka oduzeto ukupno oko 19,4 grama droge kokain pakirano u više pojedinačnih pakiranja i PVC vrećica u kojoj se nalazilo oko 0,3 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje, novčani iznos od 7.400,00 kuna i 100,00 eura, javljaju iz zadarske policije.

Nadalje, obojicu ih se sumnjiči da su u posljednjih dva mjeseca na zadarskom području, krajnjim korisnicima vršili prodaju droge kokain.

Tako se 37-godišnjaka sumnjiči da je u najmanje 66 navrata izvršio preprodaju najmanje 79 grama droge kokain, čime je ostvario protupravnu imovinsku dobit od najmanje 39.500,00 kuna, dok se 58-godišnjaka sumnjiči da je u najmanje 35  navrata, izvršio preprodaju najmanje 36 grama droge kokain, čime je ostvario protupravnu imovinsku dobit od najmanje 18.000,00 kuna.

Nadalje, 32-godišnjaka se sumnjiči da je 17. veljače ove godine posredovao u kupoprodaji droge kokain između 37-godišnjaka i krajnjeg kupca, dok se 24-godišnjak sumnjiči da je u veljači u dva navrata posredovao u kupoprodaji droge kokain, između 37-godišnjaka i krajnjih kupaca.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, sva četvorica su danas, uz kaznene prijavu zbog sumnje da su počinili kaznena djela Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, opisano u čl.190. st.2. Kaznenog zakona, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...