Već ovoga ljeta stiže 10 kućica na Muraj; Njihov izgled osmislili su arhitekti, četiri su rezervirane za ugostiteljstvo

Uskoro će se udahnuti život promenadi s koje puca veličanstven pogled na cijeli Zadar.

Šetnica Muraj koja ponosno stoji na starim obrambenim bedemima grada, već sredinom ljeta trebala bi dobiti komercijalni sadržaj s kojim će se privući još veći broj posjetitelja.

10 kućica na platou iznad tržnice, nudit će ugostiteljski i prodajni sadržaj.

Ante Ćurković iz Upravnog odjela za EU fondove kazuje nam kako će kućice u prosjeku imati po devet kvadrata, a za njihov se izgled pobrinuo arhitektonski studio.

Objavljen je postupak javne nabave koji će trajati mjesec dana, nakon čega, ako sve bude u redu, sklapamo ugovor. Rok izvođenja je tri mjeseca od trenutka sklapanja ugovora, što znači da bismo, ukoliko ne bude žalbi i slično, kućice na Muraju mogli imati za tri, četiri mjeseca, kaže nam pročelnik.

Ukupna vrijednost projekta je milijun kuna s PDV-om.

Svaka će u prosjeku imati 9 kvadrata. Jedna će kućica biti rezervirana za potrebe javnog WC-a, njih četiri nudit će ugostiteljski sadržaj, dok ćemo za preostalih pet namjenu definirati naknadno. Možda će jedna biti info pult, u nekima će se vjerojatno prodavati suveniri ili autohtoni proizvodi. Nakon davanja kućice u zakup znat ćemo točno. Njihov izgled osmislio je arhitektonski studio Rene. Pozicija je definirana, nalazit će se iznad tržnice, a infrastruktura, dakle voda, odvodnja i ostalo, su spremne, upoznaje nas Ćurković s projektom koji bi već ovoga ljeta trebao oživiti Muraj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...