VIDEO Višnjik dnevno posjeti čak četiri tisuće Zadrana, a evo kako Športski centar izgleda iz ptičje perspektive

Već je drugo desetljeće kako u našem gradu intenzivno živi Športski centar Višnjik, veliki kompleks na oko 200 tisuća četvornih metara čije su sastavnice suvremena športska i rekreacijska infrastruktura na otvorenom prostoru, te u zatvorenim objektima.

Nukleus cijeloga kompleksa jest Dvorana Krešimira Ćosića, velebni objekt čiji je oblik odavno „u oku“ svakog Zadranina, ali i posjetitelja našega grada, a tijekom vremena – kao izravnu posljedica sjajne vizije funkcionalnoga preoblikovanja jednoga dijela gradskoga tkiva na opću korist građanstva – Višnjik je na dobro osmišljen i ostvarivan način dobivao nove i nove sadržaje.

U svega nekoliko godina od otvaranja kompleksa postignut je jedan od najbitnijih ciljeva – svakodnevna športska i rekreacijska aktivnost svekolikoga građanstva. Bilo da je riječ o organiziranom djelovanju udruga, klubova ili saveza, bilo da se radi o pojedinačnim aktivnostima, svaki građanin – a dnevno ih je oko četiri tisuće! – na Višnjiku ima svoj kutak. K tomu, radilo se i ulagalo i u druge sadržaje, poput dviju jedinica, a u planu je još jedna, dječjega vrtića.

Razvojni plan ŠC-a Višnjik predmnijeva i nove sadržaje, a kontinuirano se djeluje i na osuvremenjivanju postojeće športske i rekreacijske infrastrukture.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...