Vučetić o Zdravku Mamiću: “Otkrio nam je ono što već desetljećima znamo, Hrvatska je antidržava”

Zdravko Mamić ponovno se oglasio iz Međugorja. Ovog puta objavio je mailove za koje tvrdi da dokazuju kako je kupio karte za Dubai sucu Zvonku Vekiću i dvjema ženama, kao i potvrde o letu. Facebook statuse posvetio je i privatnom životu suca Ante Kvesića, kazavši kako mu je u nekoliko navrata poslao novce preko suca Vekića. Radi se o 70, 80 tisuća eura.

Istodobno, u Osijeku je odgođen nastavak suđenja Mamiću i suoptuženicima po drugoj optužnici, za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama.

Slučaj bivšeg čelnika Dinama i bjegunca od hrvatskog pravosuđa, prokomentirao je Marko Vučetić.

– Zdravko Mamić nam je otkrio ono što nam je, na razini tajnog znanja, već desetljećima poznato – naša država nije država institucija, procedura, zakona, pravde i istinskih političara koji vode računa o interesima građana. Naša država je država negacije prava, pravde i države. Ona je antidržava. To smo znali i prije, u našoj intimi, sada to znamo i po glasnogovorniku antidržave – Zdravku Mamiću. On zna što je antidržava, sudjelovao je u njezinom stvaranju, a, koliko vidimo, o antidržavi i njezinim protagonistima vodio je i brižne dnevničke zapise. Antidržava je korumpirana država. Ona ne postoji da bi bila u funkciji građana, ona se iživljava nad građanima. Zdravko Mamić nas, kao jedan od onih koji su se nekada iživljavali nad građanima, jer svaka zabava na kojoj sudjeluju oni koji se podmićuje ili oni koji podmićuju, jest iživljavanje nad građanima, upoznaje s cijenom, afinitetima i ljudskom niskošću onih koji su, pristajući na korupciju, negirali ovu državu i pretvorili je u antidržavu, napisao je za autograf, između ostalog, Vučetić.

– Zdravko Mamić nam je otkrio ono što nam je, na razini tajnog znanja, već desetljećima poznato – naša država nije država institucija, procedura, zakona, pravde i istinskih političara koji vode računa o interesima građana. Naša država je država negacije prava, pravde i države. Ona je antidržava. To smo znali i prije, u našoj intimi, sada to znamo i po glasnogovorniku antidržave – Zdravku Mamiću.On zna što je antidržava, sudjelovao je u njezinom stvaranju, a, koliko vidimo, o antidržavi i njezinim protagonistima vodio je i brižne dnevničke zapise. Antidržava je korumpirana država. Ona ne postoji da bi bila u funkciji građana, ona se iživljava nad građanima. Zdravko Mamić nas, kao jedan od onih koji su se nekada iživljavali nad građanima, jer svaka zabava na kojoj sudjeluju oni koji se podmićuje ili oni koji podmićuju, jest iživljavanje nad građanima, upoznaje s cijenom, afinitetima i ljudskom niskošću onih koji su, pristajući na korupciju, negirali ovu državu i pretvorili je u antidržavu, napisao je za autograf, između ostalog, Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...