“ZADAR ČITA” Djelatnici Narodnog muzeja će svaki dan točno u podne čitati bajke on line

Program „Muzealci čitaju bajke“ namijenjen je najmlađim korisnicima Narodnog muzeja Zadar, djeci, ali i odraslima.

Djelatnici knjižnice i marketinške službe Narodnog muzeja Zadar će za vrijeme trajanja programa Zadar čita 2021. svaki dan on line čitati bajke.

Od 22. ožujka do 26. ožujka s početkom u 12 sati na njihovom službenom Youtube kanalu i web stranici muzeja te na Facebooku i Instagramu Narodnog muzeja Zadar korisnici i virtualni posjetitelji moći će poslušati neke od najljepših bajki te se barem na trenutak vratiti u dane djetinjstva i prisjetiti se zašto je dobro čitati bajke. Osim toga u Etnološkom odjelu uz ognjište 22. ožujka izveden je performans Šuma Striborova.

Točno u podne na službenim kanalima muzeja svi na tren mogu postati princeze i prinčevi, kraljice i kraljevi, vještice, lovci, junaci, vitezovi, starice, lukavci, dvorske lude… upravo ti arhetipovi iz bajki razlog su zašto je od najranije dobi važno čitati bajke. Ti arhetipovi ono s čim se još u najranijoj dobi poistovjećujemo.

Svima je poznato da bajke i priče razvijaju dječju maštu, ali nama odraslima ponekad je potrebno, pogotovo u ovo vrijeme „novog normalnog“ da zaronimo u svijet mašte i na trenutak se odmaknemo od „sive“ svakodnevice“. Još jedino u obratima iz bajki dobro pobjeđuje zlo iako se na početku činilo suprotnim i iako su neke od njih pomalo mračne i surove. A to je ono što nam u ovom trenutku najviše treba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...