Zadar dobiva vanjski olimpijski bazen s grijanom vodom vrijedan 10 milijuna kuna, u planu je i izgradnja aqua parka

Zadarski ljubitelji vodenih sportova uskoro će doći na svoje. Naime, upravo zbog velikog interesa naših sugrađana za ovaj oblik rekreacije, ŠC Višnjik će uz dvorane, atletske i rekreacijske staze, teniske terene i zatvoreno plivalište za godinu dana postati bogatiji za vanjski grijani olimpijski bazen.

Kako doznajemo od Denisa Karlovića, direktora “Višnjika”,  gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo predan je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a osim olimpijskog bazena, u bliskoj budućnosti je u planu i izgradnja odvojenog bazena za skokove u vodu i aqua park.

Inicijativa za izgradnju olimpijskog bazena u Zadru pokrenula se na jednoj sjednici Gradskog vijeća kada je o tome govorio gradonačelnik Dukić. Sve će koštati oko 10 milijuna kuna, a u neposrednoj su blizini energana Višnjika, strojarnica i solarni paneli, pa je vrijednost investicije smanjena zbog toga, rekao nam je Karlović, dodajući da će se u bazenu dimenzija 50 puta 25 metara moći održavati velika natjecanja.

Izgradnja bazena će se većinski financirati iz gradskog proračuna, a ukoliko se otvori mogućnost, aplicirat će se za EU financiranje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...