Košarkaši Zadra i bez glavnih uzdanica u zadnjoj četvrtini lako slomili otpor Furnira rezultatom 77:94

Zadar je u 23. kolu HT Premijer lige upisao očekivanu pobjedu protiv Furnira u Zagrebu rezultatom 77:94.

U prvoj četvrtini Zadrani su igrali u visokom napadačkom tempu gdje su zabili čak 27 poena.

U drugoj četvrtini Furnir je držao dobar otpor favoriziranom Zadru, na veliki odmor ekipe su otišle s rezultatom 43:48.

Momčad Ivana Perinčića se uspjela odlijepiti od zagrebačkog sastava tek u četvrtoj četvrtini nakon što su otvorili posljednju četvrtinu sa serijom od 10:2. U četvrtoj dionici samo su održavsli vodstvo za konačnih +17.

Zadrani su došli u smanjenom sastavu, nisu nastupili Mavra, Onuaku i Carter.

Najbolji igrač Zadra bio je Martin Junaković koji je upisao double-double učinak sa 17 poena i 11 asistencija. Kodi Justice je imao dobar šuterski dan, zabio je 16 poena uz 3 pogođene trice. Palokaj i Jordano imali su po 12 poena.

Za Furnir Ante Smolić zabio je 17 poena.

Zadar u petak u 20 sati dočekuje FMP u ABA ligi.

Znali smo da će biti teška utakmica zbog putovanja gdje smo se vratili iz Crne Gore. Ostvarili smo ono što smo htjeli, pobijedili smo utakmicu i odmorili smo neke igrače koji će nam biti potrebni protiv FMPa u petak. Čestitke igračima na drugom poluvremenu, u prvom se vidjelo da nam je trebalo malo vremena dok smo se zagrijali i dok nismo počeli igrati čvršću obranu. Jedna stvar koja nije bila dobra je 17 napadačkih skokova Dubrave, to protiv FMPa mora biti bolje jer oni žive od skoka u napadu. Još jednom čestitke igračima, kazao je Ivan Perinčić, trener Zadra.

Teška utakmica, ovo nam je bila šesta u 11 dana tako da je bilo malo teže otvoriti utakmicu. Dubrava je odigrala dobru utakmicu, pogađali su otvorene šuteve. Na kraju smo upisali pobjedu što je najvažnije. Neki mladi igrači su dobili minute i odmorili smo naša tri najvažnije igrača što je dobro. Sad se pripremamo za FMP da damo sve od sebe da tu utakmicu pobijedimo, dodao je Martin Junaković, igrač Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...