Zadarska pedijatrija bogatija za još jedan ultrazvučni uređaj; Prošle godine ovdje je pregledano gotovo 4000 djece od kojih je 500 bilo neurorizično

Od ove godine Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zadar bogatiji je za još jedan vrijedan uređaj.

Riječ je o ultrazvučnom aparatu GE Healthcare Logiq S7 XDclear koji je namijenjen za praćenje razvoja i dijagnosticiranje odstupanja mozga u neurorizične djece. Kod neurorizične djece od iznimnog je značaja rano otkrivanje poteškoća u razvoju i što ranije uključivanje u rehabilitacijski tretman s čim se može spriječiti razvoj i/ili progresija bolesti.

O važnosti novog ultrazvučnog uređaja govori i podatak da je samo tijekom prošle godine u neurološkim ambulantama Odjela za pedijatriju pregledano oko 3.900 djece, učinjeno više od 2.200 EEG snimanja, od čega je bilo oko 500 neurorizične djece.

Uz sredstva Opće bolnice Zadar, kupnji ovog vrijednog aparata svojim donacijskim sredstvima pomogli su i Zadarska županija, Zračna luka Zadar, Zadarska nadbiskupija, Caritas zadarske nadbiskupije, Turistička zajednica grada Zadra, OTP banka d.d., Liga protiv raka, Tankerska next generation, Sport Zone (Christmas Run 2019), Micronis d.o.o., Općina Vrsi, Trofej auto d.o.o., Šangulin Tours d.o.o.

Iz bolnice zahvaljuju svim donatorima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...