Zadrane ponovno čekaju dvije utakmice u dva dana; “Pobjeda je apsolutni imperativ da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi”

Zadrane ponovno čekaju dvije utakmice u dva dana.

U petak, 19. ožujka Zadar gostuje kod Vrijednosnice Osijek u sklopu 25. kola HT Premijer lige, već sljedeći dan će momčad Ivana Perinčića odmjeriti snage s Cedevita Olimpijom u ABA ligi.

Zadar je već ove sezone odigrao tri utakmice protiv Vrijednosnica, dvije u HT Premijer ligi te jednu u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića, u svim susretima momčad iz Grada košarke je slavila. Početak ovog susreta zakazan je za 17 sati, u dvorani Gradski vrt.

U ABA ligi Zadar igra protiv još jednog predstavnika 7Days Eurokupa, Cedevita Olimpija. U prvom susretu ove sezone Hrvatski abaligaš se borio do zadnje sekunde sa zmajevima, čak je Zadar imao i šut za pobjedu, međutim momčad Jurice Golemca je otišla kući s dva boda nakon pobjede 78:80. Utakmica u ljubljanskim Stožicama će početi u subotu u 21 sat.

Antonio Jordano je ove sezone stigao u Zadar iz Osijeka.

“Osijek je neugodna ekipa pogotovo na domaćem terenu, znam ih dobro jer sam tamo proveo godinu i pol dana. Mislim da trenutno stanje na tablici nije realan pokazatelj vrijednosti te ekipe, puno su bolja ekipa od trenutnog plasmana na tablici. Njima su se dogodile neke ozljede, imali su izostanak  glavnih igrača. To je ekipa koja pogotovo protiv najjačih ekipa u ligi u pravilo igra najbolje. Mi ćemo morati biti puni energije i moramo biti 100% koncentrirani na utakmicu,” rekao je Jordano.

Antonio je morao propustiti prvu utakmicu protiv Cedevita Olimpije jer nije bio član Zadra kad se utakmica trebala odigrati u 12. mjesecu.

“Ekipa je izgubila na jednu loptu, dobro su se držali. Mi smo sad upali u neki negativan niz u ABA ligi. Mislim da je ovo utakmica gdje nemamo što izgubiti, mi moramo dati sve od sebe, moramo biti pravi u obrani, mislim da ih tu možemo iznenaditi pogotovo jer nemamo pritisak protiv ekipa koje su favoriti na papiru. Mi ćemo se pokušati se potući s njima i doći do pobjede,” komentirao je Jordano.

Ivan Perinčić je vodio ekipu zadnja dva puta protiv Vrijednosnica.

“Pozicija Osijeka na tablici ne odgovara njihovim izvedbama na parketu. Od kad je Stipe Šarlija došao na klupu bilo je dosta upitnika, drago mi je da je demantirao kritičare, da radi dobar posao i da ekipa stvarno igra dobro. U puno utakmica su bili na jednu loptu što pokazuje da nisu odustajali do kraja utakmice. Naš pristup će biti primarna stvar na toj utakmici, ako bude pravi pristup kao što je bio protiv Alkara onda neće biti problema, ako bude drugačiji onda očekujem jednu zahtjevnu i tvrdu utakmicu. Sve ćemo učiniti da od početka utakmice uđemo kako treba i da utakmica ode u smjeru u kojem mi želimo. Mi ćemo od početka utakmice trebati imati dobru energiju i agresivnost te da u napadu imamo dobra rješenja. Pobjeda je apsolutni imperativ da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi,” najavio je susret Perinčić.

Nova borba protiv Eurokup protivnika.

“U Zadru smo odigrali jednu stvarno izvanrednu utakmicu protiv Cedevita Olimpije, šteta što je pobjeda otišla na njihovu stranu, možda je trebala otići na našu stranu. Ovaj put situacija je drugačija, uoči prve utakmice smo imali nekoliko dana za pripremu, mogli smo dogovoriti neke stvari kako ćemo braniti njihove igrače jer je to izvanredna ekipa posložena da napada vrh ABA lige. Oni su odlično pokriveni na svim pozicijama gdje imaju po dva igrača na svakoj poziciji. Mi moramo iskontrolirati Perryja i njegovu tranziciju te njihov šut za tri poena. Cedevita Olimpija je vrhunska momčad, malo je njima nedostajalo da prođu u četvrtfinale Eurokupa, teško je išta prognozirati u ovom ludom rasporedu. Jedino ćemo tražiti da budu maksimalno koncentrirani i da one stvari što se dogovorimo da to ispoštujemo. Moramo imati disciplinu u napadu i moramo smanjiti broj izgubljenih lopti jer u zadnje četiri utakmice u ABA ligi ta brojka je užasno visoka,” istaknuo je Perinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...