Zadranin (40) godinama vrijeđao i tukao suprugu pred djetetom pa pokušao provaliti u stan u koji se sklonila

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. ožujka 2021. ispitalo 40-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji, kazneno djelo protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede i kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak od srpnja 2018. do 22. ožujka 2021. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, kao otac malodobnog djeteta, iako svjestan da opisanim postupanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svog djeteta, te svjestan da opisanim postupanjem ponižava i ugrožava svoju izvanbračnu suprugu, i pristajući na to, fizički napadao oštećenu izvanbračnu suprugu vrijeđajući ju pritom i omalovažavajući, a sve u prisutnosti njihovog djeteta.

Osnovano se sumnja da je 22. ožujka 2021. ispred djeteta, u cilju da ustraši svoju izvanbračnu suprugu, uputio joj riječi prijetnje te ju fizički napao, a nakon što se zaključala u stanu, osumnjičenik je pokušavao nasilno ući u stan. Oštećenica je zadobila lake tjelesne ozljede, a osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod nje strah i uznemirenost te osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći, a kod djeteta je ugrožen pravilan psihofizički razvoj.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...