Zatvaranje terasa kafića i ograničavanje kretanja među županijama? Evo što je o tome rekao Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u utorak kako se u ovom trenutku ne razmatra zatvaranje terasa kafića ni ograničavanje kretanja među županijama.

Mjera zatvaranja kafića je, kaže, trajno na stolu, no u ovom trenutku se ne razmatra njihovo zatvaranje.

“U ovom trenutku nismo razmatrali da ih potpuno zatvorimo. Po mojoj ocjeni, mislim da će terase ostati otvorene što su i sada”, rekao je Capak i dodao da će se o novim mjerama, koje će biti na snazi od 1. travnja, doznati više sutra na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Mi nemamo one najstrože mjere – policijski sati i lockdown- kao što imaju neke susjedne zemlje i zemlje EU. Mislim da u ovom trenutku ne bismo sprečavali ni prelazak iz županija. To je mjera o kojoj možemo razgovarati…u ovom trenutku ne mislimo da bi to bilo učinkovito”, rekao je Capak.

Ponovio je kako je posljednjih nekoliko tjedana na snazi lokalni pristup u donošenju mjera na razini županija.

“U zadnjih nekoliko tjedana imamo strategiju da posebno stimuliramo Županijske stožere jer u županijama su velike razlike u broju oboljelih. Čini nam se bolje da oni koji imaju veće probleme na svom teritoriju donesu mjere koje bi bile najučinkovitije”, zaključio je Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...