ZAVRŠIO U ZATVORU NA DESET DANA Pijani 64-godišnjak u Žegaru bježao policiji i odbio alkotest

Na području Policijske uprave zadarske proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

U nedjelju, 28. ožujka u 16.10 sati na cesti Ž6027 u Žegaru policijski službenici Policijske postaje Obrovac su prilikom kontrole prometa uočili osobno vozilo Fiat zadarskih registracijskih oznaka te su vozača u više navrata pokušali zaustaviti i upozoravali ga svjetlosnim i zvučnim signalima da se zaustavi, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju. Ubrzo je zaustavljen te je utvrđeno kako je vozilom upravljao 64-godišnjak, pod vidnim utjecajem alkohola dok je alkotestiranje odbio te je priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U noći s ponedjeljka na utorak u 00.20 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,47 promila, nakon čega je priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...