Zubčić pitao Dukića zašto ih pravi budalama, on im odgovorio: “Jer jeste budale”

Prije početka rasprave o Urbanističkom planu uređenja Uvale Bregdetti, kojem se protive brojni Arbanasi, ali i oporbenjaci, zaštitari su odbili pustiti predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu u gradsku upravu.

Upućeniji u problematiku, zamolio je kolegicu Milu Butić da mu prepusti mjesto, no taj mu potez, pod izlikom strogog pridržavanja epidemioloških mjera i poštivanja popisa s unaprijed upisanim imenima, nije prošao.

Zaštitari me nisu pustili. Pozvao sam i policiju, no ona se nije odazvala. Preočito je iz svega da je HDZ jako nestabilan i da su u panici. Ne radi se ovdje o broju ljudi, nego o mojem imenu i prezimenu. Na jutarnjoj raspravi su bili prisutni i neki vijećnici koji nisu bili na popisu, poput Ksenije Gregov. Sam popis, dakle, ne može biti razlog zašto me nisu pustili, kazao je Radeta uz napomenu kako je upravo on na sjednici trebao biti glas nezadovoljnih Arbanasa.

SDP-ov vijećnik Jure Zubčić koji je za razliku od Radete uspio doći u kontakt s gradonačelnikom Brankom Dukićem, na društvenim je mrežama podijelio sadržaj kratke rasprave koji je imao prvim čovjekom grada.

Upravo sam imao raspravu s gradonačelnikom Dukićem o tome zašto ne dozvoljava vijećnicima prisustvo javnoj raspravi o urbanističkom planu Bregdetti. Nakon kraće rasprave pitao sam gradonačelnika retoričko pitanje zašto nas pravi budalama? On to nije shvatio kao retoričko pitanje pa je odgovorio: “Jer jeste budale”. Eto građani, svi koji imate primjedbe na urbanistički plan, gradonačelnik vam kaže da ste budale!, piše Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...