Županijski 112 zaprimio desetke poziva, načelnik općine Starigrad: “Ponovno smo uznemireni, osjetilo se poprilično”

Potres jačine 3,6 po Richteru s epicentrom 7 kilometara od Starigrada zatresao je danas u 12:55 sati Zadarsku županiju.

“Prvo kao grmljavina, a onda mi se zatresao krevet”, “Dobro se treslo i na Pašmanu”, neki su od komentara uznemirenih čitatelja.

Na sreću, ljudskih žrtava nema kao ni prijavljenih šteta, a da su nemili događaji na sisačkom području ostavili posljedice, potvrđuju deseci poziva koje su građani uputili prema Županijskom centru 112.

Na području Zadarske županije, negdje u blizini Starigrada-Paklenice osjetio se potres, on je trenutno jakosti 3,5 po Richteru. Još nemamo službenu informaciju od Seizmološke službe koju očekujemo svaki trenutak kada ćemo znati točnu jakost i gdje je bio epicentar. Ono što je za sada poznato, u Županijski centar 112 došlo je nekoliko desetaka poziva sa šireg područja grada, ali i županije. Za sada nema prijavljenih šteta, to su bili informativni pozivi sa upitom, konstatacijom da su primijetili potres. Naravno da su ljudi trenutno uplašeni zbog događaja u Sisačko-moslavačkoj županiji tako da prijavljuju sve što primijete. Ozlijeđenih osoba nema. Stupili smo odmah u kontakt sa načelnikom Općine Starigrad i Šimom Vickovićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Zadarske županije, tako da smo pripravni, rekao nam je Miro Andrić, načelnik Županijskog centra 112.

Kako kaže načelnik Općine Starigrad, Krste Ramić, mještani su uznemireni, no materijalnih šteta, kao što je to bilo 1. studenog kada je tamošnje područje zatresao potres jačine 4,7 po Richteru, nema.

Ponovno smo nažalost osjetili potres, no za sada nitko ne prijavljuje štete osim što smo svi ponovno uznemireni. Osjetilo se prilično, ali Bogu hvala, šteta nema, rekao nam je Ramić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...