166 novih slučajeva zaraze, u biogradskoj bolnici preminuo 67-godišnji muškarac

Na području Zadarske županije 166 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula.

Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (89), Benkovac (5), Biograd (3), Nin (2) i Obrovac (5) te općina Bibinje (1), Galovac (1), Jasenice (6), Kali (13), Kukljica (1), Novigrad (1), Pakoštane (1), Polača (1), Poličnik (4), Posedarje (3), Preko (3), Ražanac (3), Stankovci (1), Starigrad (4), Sukošan (5), Sv. Filip i Jakov (5), Škabrnja (2), Vir (2), Vrsi (3) i Zemunik Donji (2).

Kod novooboljelih osoba većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivne osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 476 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 2607 osoba, a od bolesti se oporavilo 211 stanovnika.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru s koronavirusom preminuo je 67-godišnji muškarac.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 47 bolesnika od kojih je 5 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju su 22 pacijenta oboljela od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, podsjećaju iz Stožera.

Posebno skreću pozornost na zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, da na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, a s obzirom na Uskrs posebna je preporuka da se vjerski obredi kad god je to moguće prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte. Ukoliko vjernici nazoče vjerskom obredu, obavezna je mjera fizičkog distanciranja te  ispravno nošenje zaštitinih maski.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...