27-GODIŠNJAK IZA REŠETAKA Maskiran kapuljačom i crnom maskom uz prijetnju nožem ukrao novac iz dvije pekare i kioska

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1994.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 31. ožujka 2021. oko 22,30 sati, maskiran crnom zaštitnom maskom na licu došao do jednog kioska u Zadru i provukao se ispod rolo vrata te prišao zaključanim vratima kioska koje je otvorio nasilno udarcima nogom. Djelatnica kioska pokušala je spriječiti njegov ulazak, no nije uspjela, pa je okrivljenik ušao u kiosk i otuđio iznos od sto kuna.

Osnovano se sumnja da je 11. travnja 2021. u dva navrata između 21,00 i 22,00 sata, maskiran crnom maskom i kapuljačom te uz prijetnju nožem ušao u dvije pekarnice u Zadru i, uz prijetnju nožem, od djelatnica tih pekarnica zatražio i dobio novac u iznosima od 200,00 i 290,00 kuna, nakon čega je pobjegao.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenih djela koji je sudac istrage prihvatio te okrivljeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...