“A DI SMO SAD, MOJA STOŠE” Premijera nove predstave HNK Zadar koja se bavi obitelji, ljubavlju i poviješću Zadra

Premijera nove predstave HNK Zadar, “A di smo sad, moja Stoše” nastale preme tekstu Živka Nižića u režiji i dramaturgiji Zorana Mužića održat će se u srijedu, 28. travnja s početkom u 20 sati. Izvedba je u četvrtak, 29. travnja u 20 sati.

Predstava “ A di smo sad, moja Stoše” bavi se sentimentom, memorijom, obitelji, ljubavlju i poviješću Zadra. Predstava je namijenjena Zadru i  prijateljima Zadra.  Nadam se potaknuti pozitivne emocije, pletući “pletenicu” između jedne obitelji i Zadra gdje se podrazumijeva da se to odnosi na bilo koju obitelj. Tako nastaje, neraskidiva , isprepletena, čvrsta veza između obitelji i grada.  Sva tri lika su arhetipska, oni su vječni. Nikad nisu isti, to su neki Šime i Stoša. I Perka je arhetip, identiteski moment. Zoran Mužić, redatelj.

U predstavi igraju Jasna Ančić,  Davor Jureško i Žana Bumber.

Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Ivan Ivić. Glumci u video projekciji u predstavi su Venci Jurin, Mimi Zadarski i  Žana Bumber.

Ulaznice za izvedbu 29. travnja su u prodaji od ponedjeljka, 26. travnja na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati.  Cijena ulaznice iznosi  60,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...