Cestitka_Uskrs

Alkoholiziran prešao u suprotnu prometnu traku, udario pješakinju i nastavio vožnju!

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ovog je tjedna ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv života i tijela nepružanjem pomoći.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnjak 5. travnja 2021., u mjestu pored Benkovca, pod utjecajem alkohola, upravljajući osobnim automobilom prešao u prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera u trenutku kada je pješakinja hodala tom cestom i udario u nju. Pješakinja je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, a osumnjičeni 48-godišnjak se, osnovano se sumnja, nakon udarca nije zaustavio već je nastavio vožnju bez da joj je pružio pomoć, piše u optužnici zadarskog DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...