Beroš u Zadru o platformi za cijepljenje: “Nisam ponosan na nju jer ima problema, ali nije istina da ne funkcionira”

Ministar Vili Beroš u Zadru se danas osvrnuo na sve više problema koji se javljaju s platformom CijepiSe na koju je Ministarstvo zdravstva potrošilo milijune kuna, a koju su neke županije prestale koristiti.

”Nije istina da platforma ne funkcionira. Možda ne funkcionira onako kako smo željeli, ali radi dovoljno da zadovolji izazove cijepljenja. Čitam da je došlo i do kraha cijepljenja. To nije točno. Podižemo broj procijepljenih u jednom danu”, poručio je.

Komentirao je i odluku županijskih Stožera i nekih liječnika koji ne koriste platformu CijepiSe.

”Nisam rekao da sam ponosan na platformu, što i nisam jer ima problema”, rekao je na početku.

”Grad Zagreb i druge županije koriste platformu, možda ne u onom opsegu u kojemu bismo mi željeli, ali koriste. Lokalne platforme ne objedinjuju ono što je potrebno za organiziranje sustava. Vi možete cijepiti ljude, ali nakon toga morate to unijeti u sustav koji objedinjuje sve za zelene putovnice. Nije meni kao ministru sinula ideja da bi trebala platforma, sugerirala je to struka. Ona im je sada na dispoziciji”, kaže Beroš.

”Nema dupliciranja niti brisanja, javite se i bit ćete cijepljeni”, kazao je i pozvao sve da se prijave.

Što se tiče slučaja zaraze potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji je primio obje doze cjepiva, kazao je da je to vrlo rijedak slučaj te da bi sva cjepiva koje koristimo u Hrvatskoj trebala odgovarati na sve sojeve virusa koji su prijavljeni kod nas. Dodao je da je reforma u zdravstvu bolna tema te da je pandemija samo podsjetila na poteškoće i probleme u sustavu.

”Vrijeme je za promjene i ne možemo ih više odgađati. Već pet-šest mjeseci se u Ministarstvu zdravstva slaže plan reformi, one su sada na međuresornom usuglašavanju”, otkrio je. Što se tiče rada, bolnica, ustvrdio je da je zadovoljan načinom njihovog odgovora na pandemiju.

“Ponosan sam na način komunikacije s ravnateljima bolnica i mislim da je način na koji smo reagirali na covid krizu adekvatan”, kazao je još Beroš.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...