Berošu se zbog nagomilanih dugova i afere sprema smjena?; “Čuo sam se s Plenkovićem…”

Vili Beroš, ministar zdravstva koji je posljednjih dana pod velikim pritiskom zbog afere s platformom CijepiSe koju je razotkrio Telegram, ali i zbog nagomilanih dugova u svojem resoru i neprovođenja reformi, za Index je komentirao špekulacije o svojoj mogućoj smjeni.

Beroš za Index ističe kako on zapravo nema potvrdu da ga Plenković želi smijeniti, dapače, ministar dodaje kako je uvjeren da ima podršku za nastavak provođenja reformi.

Također, ministar smatra kako zapravo nitko iz Vlade nije pokrenuo temu njegove smjene. Kaže kako svih ovih godina reforma zdravstva, kada nije bilo epidemije koronavirusa, nije provedena.

Tvrdi da ima premijerovu podršku

“Dosadašnji ministri zdravstva ni u normalnim vremena nisu provodili reforme. Vjerujem i nadam se da ću i uz covid-krizu uspjeti utemeljiti reformu”, rekao je Beroš za Index.

Kazao je i da se čuo s Plenkovićem nakon što je jučer kulminirala afera oko platforme CijepiSe, ali ističe da je s “premijerove strane sve bilo konstruktivno i predano kao i uvijek”.

“Već neko vrijeme mi on jasno govori da imam njegovu podršku za reforme. Reforma od 12. mjeseca ne stoji u ladici nego je na stolu i ona se dorađuje i priprema, vode se intenzivni razgovori o njoj”, kazao je.

Demantira da je sredio posao svom poznaniku

O aferi koju je razotkrio Telegram, odnosno da je Ministarstvo dva mjeseca od javnosti skrivalo kako su dali posao oko platforme CijepiSe dali Beroševom poznaniku Vinku Kojundžiću, čija će tvrtka od toga inkasirati ukupno 600.000 kuna, ministar kaže kako nije sudjelovao u odabiru izvođača i napominje kako je puno puta “inzistirao da sve bude čisto”.

“Proveden je otvoreni postupak i bodovanje koje obavlja povjerenstvo, Ministar provjerava postupak i potpisuje ugovor. Platformu su radili izvođači koji su već imali ugovore za takvu vrstu novih procesa na Cezihu koji su izabrani na otvorenom natječaju. Tako su izabrane sve tri firme koje su već sudjelovale ili će sudjelovati na platformi Cijepise u daljnoj fazi. Adaptivno održavanje služi upravo za nove funkcionalisti. Riječ je o kompleksnom sustavu i nadam se da će informatičke kompanije to zaokružiti i završiti kako treba”, kaže Beroš za Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...