Božinović: “Produljili smo mjere za Zadarsku županiju do 9. svibnja”, i dalje obavezne maske na otvorenom, a kafići rade do 20 sati

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera ministar Davor Božinović govorio je o mjerama.

– Iako je situacija nešto povoljnija, ne znači da se možemo opustiti i krenuti s ozbiljnijim popuštanjem. Produžujemo odluke donesene na nacionalnoj razini do 15. svibnja, rekao je.

– Stožer je do 15. svibnja produžio odluke koje se odnose na okupljanja, rad trgovina, javni prijevoz i ograničenje prelaska granice. Izmijenjene su odluke za osobe koje ulaze u našu zemlju iz EU ili schengenskog prostora. Ulazak im je omogućen na temelju brzog antigenskog testa te više neće morati ponavljati testiranje ako u Hrvatskoj ostaju duže od 10 dana. Osobe koje su preboljele Covid, a primile su barem jednu dozu cjepiva, imat će izuzeće od obaveze predočenja negativnog testa ili karantene, kazao je Božinović uz napomenu kako su produljene i neke specifične mjere u lokalnim sredinama.

Među njima, u Zadarskoj županiji.

– Produljili smo mjere Zadarsku i Brodsko-posavsku županiju. Za Zadarsku do 9. svibnja, potvrdio je.

Sjetimo, mjere koje se tiču Zadarske županije, a koje su prema riječima šefa Stožera produljene, odnose se na obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i slično) bez obzira na fizički razmak, zabranu prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20 do 6 sati i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati.

Nadalje, tu je i preporuka da se vjerski obredi kad god je to moguće održavaju na otvorenom ili prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekt

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...