Božinović: “Vjerski obredi trebali bi se održavati vani. Nemojte da vas kiša ili bura u Dalmaciji natjeraju na boravak u zatvorenom”

Na konferenciji Nacionalnog stožera postavljeno je pitanje o crkvama koje su s obzirom na blagdane pune.

Hoće li se mjere okupljanja postrožiti?

– Sukladno tome, niti nadzor pridržavanja neće biti smanjen bez obzira na blagdansko vrijeme. Moramo biti oprezni i odgovorni, to apelira i WHO koja daje preporuke da se to bez obzira na ograničenja skupovi kad god je moguće održavaju virtualnim putem, a kad nije moguće da se održavaju sa sve manjim broje sudionika. Rizični su skupovi i obiteljska okupljanja gdje se okupljaju osobe iz više kućanstava. Preporuka je da se vjerski obredi održavaju na otvorenom prostoru kad god je to moguće. Ove godine nam u ovo doba nije ni vrijeme saveznik. Vidimo da su vremenske prognoze takve da možemo očekivati i naglo pogoršanje vremena i mogu apelirati da ako nas i kiša ili bura u Dalmaciji natjeraju na boravak u zatvorenom da to bude u najužem krugu i da se svi pridržavaju mjera, rekao je Božinović.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...