Čitateljica se pita zašto drvene kućice za Muraj plaćamo 120, dok one adventske koštaju 30 tisuća kuna? Ćurković: “Tek ocjenjujemo ponude u sklopu nabave”

Nepovjerenje građana u tijela lokalne uprave, posebice kada su u pitanju postupci javne nabave, kroz gradske je priče bacilo ljagu na projekt oživljavanja nedavno uređene promenade na zadarskom Muraju.

Već ovoga ljeta na platou iznad tržnice trebalo bi se postaviti 10 kućica. Njihov izgled osmislili su arhitekti, a četiri su rezervirane za ugostiteljstvo.

Ukupna vrijednost projekta, potvrdio nam je u zadnjem razgovoru pročelnik Ante Ćurković, doseže milijun kuna s PDV-om.

“Kako je moguće da se drveni kiosci koji će biti postavljeni na bedemima plaćaju po 120 tisuća komad kad recimo adventski drveni kiosci koji se mogu vidjeti u Zadru koštaju u oko 30 tisuća kuna? Zar baš svaka stvar u ovom gradu mora biti “slučaj”?”, postavila je pitanje naša čitateljica koja, kao i mnogi, aludira na nezakonito pogodovanje i možebitni sukob interesa.

Pitanje smo proslijedili Upravnom odjelu za EU fondove.

Grad Zadar provodi postupak javne nabave. Radi se o nabavi projektiranih kioska te njihovoj postavi na platoe u sklopu javne površine u Ulici bedemi zadarskih pobuna u Zadru. Tehničke specifikacije kioska su određene projektno tehničkom dokumentacijom i troškovnikom koji je izradio projektant. Grad Zadar predmetnom nabavom ne nabavlja drvene odnosno adventske kioske, već se nabavljaju kiosci sukladno izrađenoj projektno tehničkoj dokumentaciji. Grad Zadar u ovom trenutku ne plaća „120 tisuća kuna komad“ obzirom da je u tijeku pregled i ocjena zaprimljene ponude u sklopu predmetnog postupka nabave. Nakon pregleda i ocjene ponude donijet će se Odluka o odabiru ponude ili Odluka o poništenju predmetnog postupka javne nabave, kazuje nam Ćurković i demantira gore navedeno.

Napomenimo, na natječaj je do danas stigla samo jedna ponuda. Poslala ju je tvrtka Minigradnja iz Vodica u iznosu od 1.3 milijuna kuna bez PDV-a, što je za gotovo pola milijuna kuna više od procijenjene vrijednosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...