CRNA TOČKA Cesta na kojoj su poginuli Nino i Josip ranije je uzela tri života; “Ne znam što se treba dogoditi da tu postave semafor”

Na “cesti smrti” u Kožinu poznatoj po teškim i čestim prometnim nesrećama tragično su preminuli Nino Peroš i Josip Pavlović, mladići od 20 i 21 godinu. Nesreću je skrivio neiskusni 18-godišnji vozač koji nije stao na znak “stop”.

Cestom kroz Kožino inače rijetko tko uspori na 50 kilometara na sat. Cesta je ravna, a na njoj su dvije autobusne stanice na kojima školska djeca iz okolnih mjesta čekaju autobus.

– Tamo su dvije autobusne stanice, restoran, ljekarna, uljara, stolarija, sve na cesti. Vozi se prebrzo, nema kamere, a centar je mjesta i glavno skretanje prema moru. Cesta je jako opasna jer se fizički ništa ne može vidjeti pa treba i fizička prepreka. Semafor je tu jedino rješenje i ne znam što se treba dogoditi da ga postave. Žena je tu poginula prije 25 godina, upravo izlazeći iz autobusa, a čovjeku koji tamo živi pet puta dosad automobil je uletio u dvorište – rekao je Kožinjanac (46) za 24sata.

U kolovozu 2016. godine na toj cesti oko 23 sata poginuo je motociklist (40) na Yamahi vozeći iz Zadra prema Ninu. Sudario se s dva automobila koji su vozili iz suprotnog smjera. Očevid je trajao do šest ujutro jer policajci noću nisu mogli pronaći dijelove motocikla i tijelo vozača, kojeg je odbacila silina udarca.

U svibnju 2014. na toj cesti, nekoliko stotina metara niže, poginuo je još jedan motociklist. U blagom zavoju, vozeći u smjeru Zadra, poginuo je u sudaru s kamionom miješalicom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...