Divlje svinje stvaraju sve veće probleme; Općina Pašman plaća 500 kuna za svako odstrijeljeno grlo

Zbog sve većih problema koje mještanima stvaraju divlje svinje na otoku Pašmanu,  načelnik Općine Pašman je jučer, 13. travnja donio Zaključak o novčanoj stimulaciji odstrjela divljih svinja.

U Zaključku se navodi da se zbog povećanog broja divljih svinja na području Općine Pašman utvrđuje potreba za novčanom stimulacijom za odstrjel tih životinja. Za svako odstrijeljeno grlo divlje svinje Općina će isplatiti 500 kuna na teret općinskog proračuna. Odstrjel se treba provoditi sukladno odredbama Zakona o lovstvu.

U svrhu verifikacije odstrjela Općina je osnovala posebno tročlano Povjerenstvo s predstavnicima Općine i Lovačkog društva Pašman. Dokaz o odstrjelu predstavljat će obrazac ovjeren od strane lovnika LD Pašman (potvrda o odstrjelu) verificiran i od strane novo osnovanog Povjerenstva.

Ovom mjerom se želi potaknuti lovce na rješavanje problema s kojim se stanovnici otoka bore već duže vrijeme, a to je uništavanje poljoprivrednih površina i sve češće približavanje divljih svinja naseljenim područjima, piše Otok Pašman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...