Dječak (15) iz bolničke sobe: “Djevojka nije motiv napada”, roditelji u suzama: “Nismo oka sklopili”

U četvrtak su ga pretukli napadači, a od još težih posljedica spasio ga je slučajni prolaznik, koji je otjerao nasilnike. Dječak je završio u bolnici s napuknutom slezenom, a policija je uhitila dvojicu maloljetnika (15 i 17 godina) zbog teškog ozljeđivanja. Završili su u pritvoru na mjesec dana kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

– Nikad nismo bili u sukobu ni zbog kakve cure – rekao je dječak majci u bolnici, koja je još dodala:

– Sinu nikad nije bila zanimljiva kolegica iz razreda, a nije ni tom drugom, kako se piše. Nema tu nikakve ljubavne priče, čak im se ne sviđa isti tip djevojke.

Potreseni i zabrinuti za sinovu budućnost i zdravlje, rekli su nam da ne mogu zaspati, a djeluju jako iscrpljeno.

Ne mogu ni oka sklopiti 

– Ne mogu doći k sebi, spavali smo svega pet-šest sati otkako se to dogodilo i ne mogu oka sklopiti – rekla je majka za 24sata.

Povukli su se i isključili mobitel. Pitali smo ih ako nije djevojka, što je posrijedi, zašto se veći i snažniji dječak okomio na njihova sina, na svog školskog kolegu iz razreda.

– Ne znam što je uzrok svemu tome. Rekao nam je da ima problema, ali i pretpostavljali smo, vidjelo se na njemu. Možda su ga izabrali zato što je manji, a taj dečko iz razreda je veći i jači te se bavi boksom. Osim njega, poznajemo još jednog dečka iz viđenja, a tko su ovi drugi, ne znam. Dok se ne završi postupak, ne smijemo govoriti o predmetu istrage, a postupak nije gotov podnošenjem kaznene prijave. Prestrašno je sve to, cijela situacija. Nasilje među djecom je eskaliralo. Treba raditi na prevenciji nasilja – rekli su roditelji za 24sata.

Teško je i opisati njihovu tugu zbog pretučenog sina.

Priveden još jedan dječak 

– On je tako divno dijete – rekla je majka pokrivši rukom suze koje su potekle čim se prisjetila kroz što joj je prošlo dijete koje su zaskočili u središtu grada, na putu do oca, koji ga je čekao dvjestotinjak metara dalje. Kako sin nije došao na vrijeme na dogovoreno mjesto, otac ga je nazvao. Mobitel mu je zazvonio dok je ležao na tlu, oboren od batina, a javio se čovjek koji ga je obranio i prestravljenom ocu rekao što se sinu dogodilo.

– Kako se osjećam? Devedesetih sam se borio za Hrvatsku, ne iz mržnje, ne iz osvete, nego iz ljubavi prema svojoj zemlji. Sad se borim za sina. Isto iz ljubavi. I više mi on znači nego Hrvatska. Mislim da sam time sve rekao. I idem do kraja – rekao je otac za 24sata.

Osim dvojice maloljetnika koje je istražni sudac Županijskog suda u Zadru pritvorio zbog pokušaja teškog ozljeđivanja, iza rešetaka je završio i 19-godišnjak koji je njihova sina maltretirao u ožujku.

U nedjelju je priveden još jedan nasilnik rođen 2006. godine. Do njega je policija došla istražujući nasilje od četvrtka. Istu žrtvu tukao je drugi nasilnik u drugoj gradskoj četvrti ovog ožujka, dok su okupljeni navijali, o čemu postoji snimka. Prijavili su ga za nasilničko ponašanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...