Gazzetta: “Pregovori desetljeća mogli bi Livakovića odvesti iz Dinama u Milan”

Gazzetta dello sport danas je objavila da je Milan zainteresiran za dovođenje Dominika Livakovića, prvog vratara Dinama i hrvatske reprezentacije.

Naime, Milan već dugo pregovara s Gianluigijem Donnarummom o potpisivanju novog ugovora, ali zasad nije uspio postići dogovor pa nije nemoguće da mladi Talijan besplatno napusti klub ovog ljeta. Gazzetta ove pregovore naziva pregovorima desetljeća.

U tom će slučaju Milanu trebati zamjena, a kao jedan od kandidata ističe se Livaković koji briljira za Dinamo i nosi neslužbenu titulu najboljeg vratara ove sezone Europa lige.

Donnarummu zastupa Mino Raiola, a milanski list piše da je posljednja ponuda kluba prema Donnarummi i zadnja koja je uopće moguća, a iznosi osam milijuna eura po sezoni.

To je dva milijuna eura po sezoni više od onog što dobiva po trenutnom ugovoru, a Donnarumma navodno traži deset milijuna eura, što je iznos koji će vjerojatno prije dobiti u Chelseaju i PSG-u nego u Milanu, prenosi Index.

Tu u priču ulazi Livaković, koji je želja Milanovih direktora Paola Maldinija i Rickija Masare, a na popisu su još Juan Musso iz Udinesea, Mike Maignan iz Lillea i Pierluigi Gollini iz Atalante. Spominje se i Alex Meret iz Napolija.

Livaković zvuči kao najrealnija i vjerojatno najpovoljnija od svih opcija jer bi ga Dinamo vjerojatno prodao za odštetu manju od 15 milijuna eura, a u Milanu bi ga bez problema mogli platiti s obzirom na to da u Dinamu zarađuje 600 tisuća eura godišnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...