Instagram će još više sličiti TikToku – upoznajte Reels Remix

Instagramovi Reelsi, Facebookov odgovor TikToku dobit će još jednu značajku popularne video aplikacije: duete. U aplikacije je od sad moguće ‘remiksati’ reel, odnosno napraviti video-odgovor koji se nadovezuje na originalnu objavu – bila ona vaša ili tuđa. Ova značajka više poznata kao Duet već je strahovito popularna na TikToku i najčešće se koristi za plesne izazove.

Za remiks reela pritisnite na izbornik sa tri točke i birajte ‘Remix this Reel’. Nakon toga samo snimite svoj reel ili objavite prethodno snimljen sadržaj. Također možete urediti glasnoću izvornog videa, sinkronizirati ga i tako dalje.

Mogućnost automatskog ‘remiksanja’ imaju samo novij reelsi, a ako značajku želite aktivirati na starijem reelu, to možete napraviti ručnom aktivacijom stavke ‘Enable Remixing.’ Ako želite isključiti svo remiksanje na svojem računu, to možete napraviti unutar postavki.

Značajka Reels je, podsjetimo, stigla prošlog kolovoza kao Facebookov odgovor TikToku, a s vremenom je dodala još značajki kineskog servisa smanjivši važnost sadržaja koji je bio recikliran.

Facebook je vrlo ozbiljan oko stvaranja platforme za kratke videe – stavili su tipku za Reels na glavni izbornik te čak osigurali da se videi automatski formatiraju za gledanje u Lite verziji aplikacije. Samo je pitanje vremena, pretpostavlja izvor, kad će cijela stvar postati američkom verzijom TikToka, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...