Iz Pu zadarske: “Nema empatije mladih prema vršnjacima. Dok promatraju i objavljuju na društvenim mrežama, ništa se neće riješiti”

Zbog brutalnog premlaćivanja 14-godišnjaka u Zadru, policija je privela četvoricu mladića. dvije vido snimke napada su se počele širiti društvenim mrežama.

Prema riječima svjedoka, dječak je znao svoje napadače i policiji je rekao njihova imena. Također je kazao da ga već neko vrijeme maltretiraju i prijete mu.

Voditeljica Grupe za maloljetničku delikvenciju pri PU zadarskoj, Ljiljana Gašperov, objasnila je kako se postupa u slučajevima kada maloljetna osoba napadne drugu maloljetnu osobu.

Policija izlazi na lice mjesta, omogućuje liječničku pomoć, prikuplja što više obavještenja, dokaza. Ukoliko na mjestu pronađe počinitelje, privodi ih u policijsku postaju. Zatim se obavještavaju roditelji maloljetnih osoba koji dolaze u policijsku postaju te su prisutni svim radnjama koje se rade nad maloljetnim osobama, kazala je za RTL Gašperov.

Voditeljica Grupe za maloljetničku delikvenciju kaže kako je nakon dugo godina rada “uvijek neugodno iznenađena sa svirepošću i nedostatkom empatije mladih ljudi prema njihovim vršnjacima”.

Dodaje da je snimanje i promatranje nasilja veliki problem i događa se vrlo često.

“Oni su na jedan način sudionici toga i supočinitelji takve radnje”.

Poručuje kako maloljetnici ne bi trebali snimati nasilje već bi trebali prijaviti takvu radnju.

“Ukoliko budu šutjeli, promatrali i objavljivali to na društvenim mrežama, problem se neće riješiti”, poručila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...