Karamarko: “Smrt djevojčice je i službeno smrt ove zemlje, smrt naroda koji odobrava sve desetljećima”

Vijest o smrti dvoipolgodišnje djevojčica iz Nove Gradiške koja se danima borila za život u Klaićevoj bolnici, potaknula je i brojne reakcija poznatih Hrvata koji su na društvenim mrežama iskazali svoju tugu i ljutnji te odgovornima uputili oštre kritike.

Među prvima se oglasila glumica i aktivistica Jelena Veljača koja je najavila da će se njena inicijativa Spasi me sastati s ministrom Aladrovićem te zatražiti sankcije za stručni tim iz Nove Gradiške.

“Počivala u miru, malena, a vi u Vladi ne dozvolite da smrt ove male nedužne djevojčice bude samo statistika. Zaštitite djecu i zaustavite nasilje u obitelji svim sredstvima!” napisao je na svojem Twitteru Hamed Bangoura.

“Zna se točno tko je zakazao. Točno se zna. Redom i poimence! Nećemo im olakšati preuzimanjem krivice. Nadam se da je našla svoj mir”, komentirala je na Facebooku Nataša Janjić Medančić.

“Slomljenog srca zbog djevojčice, molim vas da se ubuduće uvijek sjetimo da imamo odgovornosti zvati policiju kad god i najmanje posumnjamo na bilo koju vrstu nasilja oko nas”, napisala je u svojim Instagram Storyjima glumica Petra Kurtela.

“Koliko god skrenuli misli, savjest nam ne da, savjest nas vraća u Klaićevu gdje je ovaj anđeo izgubio bitku. I neka je tako. Ne možemo, ne smijemo opet okrenuti glavu. Svi ovu djevojčicu moramo nositi na duši, svi smo krivi što smo žmirili i mirili se sa sustavom”, piše u objavi na Instagram Storyju Marijana Batinić.

Vijest o smrti nedužne djevojčice koja je umrla od zadobivenih ozljeda, od monstruoznog, neshvatljivog zločina, potakla je i zadarskog pisca Juru Karamarka na reakciju na društvenim mrežama.

“Njezina smrt je i službeno smrt ove zemlje, smrt sustava, smrt naroda koji odobrava sve desetljećima. Njezina smrt simbol je smrti svega od 1990 do danas. Na Uskrs. Počelo je sa smrti Josipa Jovića i završava sa smrti ove djevojčice… Ovaj talog od zemlje svoje uskrsnuće neće doživjeti nikada koliko god Uskrsa se čekalo i koliko god se tukli o prsa kada krene himna… Počivaj u miru anđele mali i oprosti ovom jadnom, šugavom narodu čija si posljedična žrtva…”, napisao je Karamarko čiju je objavu podijelilo preko 300 ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...